Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

URWERK’in En Başarılı Eserlerinden En Yenisiur UR210S

URWERK’in En Başarılı Eseri UR210S

Takipçileri, yörünge komplikasyonu ve azametli retrograd dakika kolu ile UR210 modelini zaten iyi tanıyorlardı. Ama yeni S modeli URWERK için geliştirilen metal zarflı bileziğe sahip olarak daha fazla monokrom estetik sunuyor. Üstelik sadece 35 adet ile limitli edisyon için.

Martin Frei Urwerk ‘daha iyisini gerçekten yapabileceğimi tahmin edememiştim. Bana göre UR-210S bugüne kadar yaptığımız en başarıl tasarım’ diyor.
UR-210’un sahip olduğu retrograd dakika kolu tamamen orijinal. Temel unsur ileri teknoloji ürünü retrograd dakika kolu. Saat uydusunu çevrelemek ve 0’ dan 60 dakikaya ilerleyen dakika ölçeği çaprazlama aşarak zamanı gösteriyor. Buradaki en önemli nokta ise saat 59’uncu dakikadan sonra ortaya çıkıyor. Saat 59’uncu dakikayı bitirdiğinde bir klik sesi ile beraber, dakika kolu başlangıç noktasına geri dönüyor. Üstelik bu işlem 0,1 saniyeden daha az bir sürede gerçekleşiyor.
Bu hızlı retrograd sistem üç unsura dayandırılmış.
Merkez eksen yakut yataklarla döşenmiş ve uydu/retrograd komplikasyonunu kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Eksen etrafında dikine dönen silindirik deniz kronometresi türünde bir yay da flayback fonksiyonu için gereken ideal gerginliği oluşturuyor.

Dakika kolu aynı zamanda ideal bir çerçeve işlevi de görüyor. Ortalama 3 mikronluk bir tolerans oluşturabilmesi için alüminyumdan üretilmiş. Ağrılığı ise tüm yapının sadece 0,302 gram. Bu 3 boyutlu kafesin görevi ise silindirik flyback yayından gelen enerjiyi aşağıda bulunan çift yıldızlı çarka iletmesi.
Yıldız şeklindeki kam çarkları aracılığı ile retrograd mekanizma ayarlanıyor. Dakika kolu 60 a ulaştığında ise çift yıldız mekanizmanın altında bulunan hokey sopasına benzer bir yaya doğru ilerliyor ve böylece dakika kolu bir sonraki uydu için 0 konumuna geri dönmüş oluyor.

UR-210’da benzer iki güç rezerve göstergesi bulunuyor. Saat 1 konumunda geleneksel bir güç göstergesi bulunurken, saat 11 konumunda ise kurma randımanını gösteren bir gösterge mevcut.

UR-201S kullanıcının enerji seviyesini doldurmaya yetecek kadar çok aktivite yaptı kurma randımanı göstergesi yeşil bölgeyi göstermiyor ise üretilenden daha çok enerji tüketildiği için kırmızı bölgeyi işaret ediyor. Gösterge son 2 saatin verilerine göre değişmekte.

Urwerk-UR-210S-bracelet-9

UR-210 yetersiz enerji miktarı gösteriyor ise saatin arka kısmında bulunan kurma randımanı selektörünü tam konumuna getiriliyor. Böylece rotor depolanan en ufak enerjileri de güce çevirmiş oluyor.

 

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir