Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Klasik Kadran Yapısı Ve Geniş Tarihi İle Seiko Saat

Seiko

İsviçre’nin saat üretimindeki öncülüğüne Japonya’nın teknik gücü ile verdiği cevap geçen yüzyıl içinde Seiko saat oldu. 1881 yılında kurulan Seiko’nun Japonca’da mükemmel ve dakika anlamlarına geldiği biliniyor ve ürün de zaten bu adın hakkını veriyor. İlk kurulduğunda mücevher tasarımı üzerine çalışan işletme 1924 yılından beri saat üretiyor. Bugün Seiko Saat denince akla özellikle Seiko 5 modeli geliyor.

Seiko 5 Serisi

Kurmalı saatlerin yerine çıkan ilk kuvars saat üretimini yapan Seiko aynı zamanda ilk pilsiz saati de üreten firma. Kimyada silisyum dioksit olarak bilinen kuvars kristalinin yapı özelliğini enerjiye dönüştürebilen bu saatler uzun zaman içinde, kristal eskidikçe, geri kalabiliyordu. Bunun üzerine Seiko yaklaşık elli yıl kadar önce kol hareketi ile çalışan Seiko 5 serisini üretti. Bu saat mekaniği alanında bir devrimdi. Günümüzde bile etkisini ve güvenirliğini sürdürmektedir. Dededen toruna kalan hatıra saatler olarak kabul edilen bu model saatler yeni tasarımlarıyla bugün de kullanılmaktadır. Klasik yuvarlak kadranlarıyla Seiko saatler içinde her zaman ayrı yerdeler.

Seiko Astron Serisi

Ama bugün erkek saatleri içinde Seiko Astron da başı çekiyor. Dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan ve GPS özelliği taşıyan saati olan bu model dünya üzerindeki 39 ayrı zaman dilimini uyduları kullanarak algılayabiliyor. Sonsuz takvim diye bilinen gücü ile 2100 yılına kadar güneş gördüğü sürece çalışıyor ve dünyanın neresinde olursanız olun size zamanı anlatıyor. Oldukça pahalı olan bu saat de Seiko’nun lokomotif ürünlerinden oldu.

Herkese Uygun Fiyatları Vardır

Bu teknik gücüne ve kibar tasarımına rağmen Seiko saatleri her zaman için alınabilir fiyatlarda olmuştur. Yani günümüzde bir Seiko saat kullanmak için çok zengin olmaya gerek yoktur. Bu da firmanın satış politikalarından biridir. Böylece ürünün bütün dünyada tanınması ve sevilmesi sağlanmıştır. Çok pahalı modelleri de vardır, orta fiyatlı olanlar da. Seiko Türkiye’de de çok bilinir ve kullanılır.

Erkek saati deninde herkesin aklına gelen ilk markalardan biri olan bu ismin imzasını taşıyan ürünleri yıllar boyu güvenle kullanabilirsiniz, sanki bir güç kaynağı gibidir. Aynı zamanda bayanların da kıyafetlerini tamamlayan estetik modelleri vardır. Bugün internetteki saat satışları arasında Seiko her zaman en çok tercih edilen ve yapılan yorumlarda hiç eksi puan almayan bir isimdir.

 

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir