Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Akıllı Saatlerin Geleceği Ne Olacak?

Akıllı Saat Nedir

Akıllı saat nedir?  Cevabı çok basit. Akıllı saatler diğer saatler gibi bileklerimize takabileceğimiz bilgisayara donanımlı saatlerdir. Bilgisayar donanımlı olmalarından dolayı saati öğrenmenin dışından birçok işimizi de görmektedir. Şimdi bu akıllı saatlerin tarihine bir bakalım.

Akıllı Saat Sanayisinin Bebeklik Dönemi

Akıllı saat piyasası sürekli gelişim gösteren ve bu gelişmeler sonrası yenilikler getiren bir pazar durumundadır ve bu pazar içerisinde 3.2 milyon kadar saat satılmıştır.

Akıllı saat üretimini gerçekleştiren şirketlerin çoğun ABD ve Çin’ de yer almaktadır. Çin akıllı saatlerin üretildiği yerdir. Yeni ve geliştirici fikirler buradan çıkar. Bu sektöre öncülük eden Google, Apple ve Pebble gibi şirketler üretimlerini Çin’ de yaparlar. Kısacası akıllı saat geliştirmek ve satışından para kazanmak istiyorsanız ekibinizde çalışacak mühendisleri California’ da, imalathanenizi ise Çin’ de kurmanız gerekecektir.

Akıllı Saatler ile Neler Yapılabilir?

akıllı saat-louis-vuitton-saat (2)

 

Bahsettiğimiz saatler neredeyse zamanı göstermek dışında her işimizi görmektedir. Yani kısaca saatlikten çıkmış durumdadır. Bu nedenle klasik saatlerden oldukça farklıdır. Bu fark yüzünden de markalar arası rekabet farklı boyutlara taşınmıştır. Farklı boyutlardaki bu rekabet yüzünden birçok şirket bu yarışa dahil olup pastadan kendine düşen payı bir an önce almak istemektedir. Bu saatler günlük yaşantınızda kullanılabileceği gibi hayatınızı kolaylaştırabilir. Bu saatler e-postalarınızı kontrol etmenize yeni e-posta dosyaları oluşturmanıza, ailenize ya da arkadaşlarınız ile iletişim kurmanıza, oyun oynamanıza, uygulamalar aracılığı ile alışveriş yapabilmenize, müzik dinlemenize ve bunun dışında sayısız eylemi gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. Bunun yanı sıra bu saatlerin sağlık açısından da faydaları bulunmaktadır. Kalp atışınızı ölçen uygulamalara bu saatler ile ulaşabileceğiniz gibi vücut sporu yapan kişiler için de birçok uygulamaya ulaşabilirsiniz.

 

Akıllı Saatlerin Geleceği Ne Olacak?

Peki tüm bunların yanında akıllı saatlerin gelecekte yeri ne olacak? Uzman kişilerin yaptığı tahminlere göre giyilebilir teknoloji gelecekte çok daha fazla ihtiyacımızın olacağı bir teknoloji türü olarak dikkat çekiyor.  Bu giyilebilir teknoloji pazarı önümüzdeki yıl da yaklaşık 12.5 milyar dolara ulaşması beklenirken satış rakamlarının da 111 milyon kişiye etki etmesi bekleniyor.

 

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , , , , , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir