Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Burberry Marka Hakkında

Burberry

Thomas  Burberry   tarafından İngiltere’nin 1856 yılında hampshare şehrinde kurulmuştur. 21 yaşındaki Thomas kendi istediği ile kendi dükkanına  sahip olmak amacıyla Burberry’i açar. 1871 yıllarda outdoor giysiler üzerine çalışır daha sonra gabardin kumaş türünü bulunmasıyla suya dayanan ancak havayı içine geçiren bu kumaş türünün 1888 yılında patentini alır.  1891 yılında ise Londra’nın Haymarket bölgesinde merkezde bir mağaza açmıştır. Günümüzde bu mağaza merkez mağazadır.

Burberry ile İlkler

1911  Güney kutbuna ulaşan ilk insanın kıyafetlerini tasarlamıştır.  İlk trençkotlar savaşta kullanılmış daha sonra İngiltere’de popüler bir şekilde kullanılmaya devam edilmiştir.  Burberry esas çıkışını 1920 yıllarında modern giysiler üzerinde yaptığı yenilikler ve kendine özgü tarzı ile dikkat çekmiştir. Örneğin kendine özgün tasarımı şu anda sıkça görmüş olduğumuz açık kahverengi kırmızı siyah çizgili tasarımını 1924 senesinde ilk defa trenç kot pantolonlarında kullanmıştır. Daha sonra Bu deseni çanta, eşarp, atkı ve şemsiyelerin de kullanarak daha bilinir bir hale getirmiştir.

Burberry Deseni

1970li yıllarda İngiliz futbolunda holiganların Burberry desenli kıyafetler giymesi ile marka son derece popüler bir hale gelmiştir. bunun gibi birçok etnik grup tarafından farklı yerlerde kullanılması sebebiyle marka adını geniş kitlelere duyurmuştur.

Burberry deseni Hong Kong Çin gibi kalabalık nüfuslu ülkelerde satış yapmaktadır Bunun yanı sıra Türkiye başta olmak üzere dünya geneline atkı çanta ve eşarp satışı gerçekleştirmektedir.

Burberry Hakkında

Aslında  Burberry, parfüm ve  kol saati gibi tasarımlarıda gerçekleştirmektedir.  bunun yanı sıra kol saati alımında daha çok klasik ve modern çizgilerin bir araya geldiği modelleri üretmektedir.  Burberry desenli kol saatleri  en  çok satılan kol saatleri arasında yer alsa da,  Çelik kasalı kol saatleri de çok fazla tercih edilmektedir. Burberry tasarımlarında daha çok çağdaş ve modern çizgiler hâkimdir. Teknolojik gelişmelerin sıklıkla kullanıldığı Burberry kol saatleri rakam yerine daha çok çizgiler kullanmaktadır. bu saate biraz daha gizemli ve daha şık göstermek için yapılmaktadır. Toprak tonlarının ağırlıkta olduğu kol saatleri özellikle bayanların daha çok dikkatini çekmektedir. Burberry bayan saatlerinde şıklık ön plandadır.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir