Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Puro Yaprakları İle Ortaya Çıkan Harika Tasarım Artya Tobacco

Artya Tobacco Saat

Artya Tobacco, Yvan Arpa’nın fikirleri gibi oldukça ilginç anıları var. Aslen matematik profesörü ilen Arpa dövüş sporları ile ilgilenirdi. Profesyonel olarak dövüşlere girdikten sonra İsviçre’ye döner. Saat sektörüne atılır ve Romain Jerome markasında CEO pozisyonuna kadar gelmeyi başarır. Çok başarılı işlere imza attıktan sonra kendi markası olan Artya’yı kurar.
Oldukça ilginç üretimlere imza atma fikri gelişen Yvan Arpa bunu pazarda 700’den fazla Swiss Made ibareli markanın bulunmasına bağlıyor. Hem yeni segmentler oluşturulmasının gerekliliğine inanan Arpa bir taraftan da zaten piyasayı domine eden firmaların 400 yıldan beri bu işin içerisinde olduklarını belirtiyor.
Tobacco modeli de zaten bu düşüncenin bir ürünü. Kişisel zevklere göre kullanıcılar kendi yapraklarının geleceği ülkeleri seçebiliyor. Saatin kayışında, puro yaprakları ile oldukça uyumlu gözüken sıcak kahverengi ton kullanılmış. Ayrıca kayışın dikişlerinde de aynı ton muhafaza edilmiş.
Puro kelimesinin kökeninde Havana kökenli saf tütün anlamına gelen Pure Havana origin-‘den gelmektedir. Elbette meraklıları daha iyi bilir ki, tütün yaprakları son derece hassastır. Oldukça özen gerektiren bir mamuldür.
İyi bir puro elde etmek bayağı zor iştir. Yaprakların kurumamaları ve içimi kolay olması için belirli bir nem oranına sahip olmaları gerekmektedir. Bu yüzden puro saklama kutuları dahi özen isteyen işlemlere tabi tutulur.

Tobacco modeli ile saat tutkunları markanın tiryakisi yapmayı hedefleyen Artya yine baştan çıkartan, kışkırtıcı bir modele daha imzasını atıyor.
Artya’nın “Son of Earth” koleksiyonunun Classic serisinde yer alan Tobacco modeli ilginç ve bir o kadar da özgün bir model. Adından anlaşılabileceği gibi Tobacco’da gerçek tütün yaprakları kullanılmış.
Yetiştirmesi, üretimi ve muhafaza etmesi bile oldukça zor olan bir mamulü bir saatin içerisine yerleştirme fikri ancak saat dünyasının holigani lakabını kazanmış bir markanın sahibine yani Yvan Arpa’ya ait olabilirdi.
Tobacco, 42 mm kasaya sahip. Kasa çelikten üretilmiş ve yansımayı önleyen safir cam ile çevrilmiş. Saatte otomatik kalibre kullanılmış. A82 mekanizmasına 42 saatlik bir güç rezervi hayat veriyor.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir