Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Panerai’nin Yeni Modeli Zamanı Eşitleyerek Göz Alıyor!

Panerai Zamana Karşı

 

 

“Zamanın eşitliği” nedir?

Bir günün toplam 24 saat olduğunu hepimiz bilir ve kabul ederiz, ancak bu pek de doğru bir varsayım değildir. Çünkü yılın yalnızca 4 günü tamı tamına 24 saat sürer. Geri kalan günler ise artı veya eksi yönde 16-14 dakika olarak değişiklik gösterir. Panerai’nin bu yeni tasarımında kullandığı zamanı eşitleme fonksiyonu ise her gün oluşan bu zaman farkını öğrenebilmenizi sağlar. Saat kadranında yer alan Equation yazısının üzerindeki yatay çizgi bu dakika farkını gösterir.

 

Geçtiğimiz Sene Radiomir 1940 modelini dünyaya sunarak beklentileri karşılamayı başaran Panerai, bu sene sıra dışı bir saate daha imza attı. Türkçeye “zamanı eşitleme” olarak çevirebileceğimiz “Equation of Time” teknolojisinin kullanıldığı Panerai Luminor 1950 Equation of Time 8 Days Acciaio saat modeli, gerçek ve görünen zaman arasındaki farkı yatay düzlemde gösterebilme yeteneğine sahip. En son 2010 yılında bu özelliğe sahip Panerai L’Astronomo ve PAM 365 modellerini satışa sunan Panerai, bu fonksiyon sayesinde kullanıcının takdirini kazanmayı başarmıştır.

 

Paslanmak çelikle donatılan görkemli tasarım

Panerai modeli nin sonunda yer alan “Acciaio” ibaresi de İtalyanca’da “çelik” anlamına geliyor. Çelik paslanmaz kasayla güçlendirilen modellerde P.2002/E mekanizması kullanılmış.  Yalnızca 31 mm genişliğinde ve 8.3 mm inceliğinde olan mekanizmada toplam 328 ayrı parça bulunuyor.

Uzaktan bakıldığında dahi Panerai’ye ait olduğunu gösteren klasik kadran tasarımının kullanıldığı model hem retro, hem de şık bir görünüme sahip. Saat dokuz yönünde resetleme fonksiyonuna da sahip olan saniye sayacı yer alıyor. Saat üç yönünde ise hangi ayda ve günde olduğunuzu belirten bölümler mevcut. Zamanın eşitliğini sağlayan yatay çizgi ise saat 6 yönünde konumlandırılmış.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir