Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Otomatik Saatler

Otomatik Saatler ve Çalışma Sistemleri

Otomatik sarma saatleri olarak bildiğimiz saatler günümüzde en tanınan ve oldukça popüler saatler arasında yer almaktadır.

İlk Otomatik Cep Saati

Bilinin ilk otomatik cep saati 1770 yılının ilk aylarına İsviçre’de bulundu. Saati, saatçi olarak bilinen L. Pereelet icat etti. Saat yürürken ana yaya bağlı bir ağırlık sayesinde çalışan bir mekanizma ile işlevini göstermekteydi. Perrelet’ in icat ettiği bu saat çeyrek saat dilimine denk gelecek yürüyüş ile birlikte 8 saat çalışabilmesine imkan sağlayacak enerjiyi depoluyordu.

İlk Otomatik Kol Saati

Perrelet’ in icadından sonra birçok saatçi üretilen bu mekanizmaya değişiklikler getirdi bu değişikler icadın iyileşmesinde etkin roller oynadı. Fakat 1923 yılına kadar saat içerisine yerleştirilebilecek bir boyuta sahip sarma mekanizması icat edilemedi. Bunun yanı sıra İngiliz saatçi olduğu bilinen J. Harwood geliştirmiş olduğu dönen ağırlık mekanizması sayesinde bir patent sahibi oldu. Bu mekanizma sayesinde saati kullanan kişi yürümese bile hareket ettiği sürece saatin enerji sağlamasına olanak sağlıyordu. İngiliz saatçinin sağlamış olduğu bu mekanizma sayesinde kurulumu tamamlanan bir saat dışarıdan hiçbir hareket ile enerji depolamasa bile 12 saat süresince çalışabiliyordu.

İngiliz saatçinin bu icadı ile olarak 1928 yılında Fortis markası tarafından üretilip satılmaya başladı. Büyük savaşların başlaması ve satışların durmasına kadar 30.000 adedin üzerinde saat satıldı.

Otomatik Saat Sarıcı

Eğer saatinizi sürekli olarak kullanmıyorsanız bir saat sarıcının yardımına ihtiyacınız var demektir. Bu sarıcı içerisinde yer alan aygıtlar günlük bilek hareketlerinizin aynısını gerçekleştirerek saatlerin sınırsız enerji depolamasını sağlar

Modern Otomatik Saatler

Günümüzün en gözde saat modelleri önümüzde yaşayacağımız uzun seneler boyunca saat tutkunlarının gözdesi olmayı sürdürecektir. Bu modern saatler zamanı bize milimi milimine doğru vermektedir. Bu neden ile oldukça güvenilirdir. Bunun yanı sıra özellikleri sayesinde eğlencelidir. Son model saatlerinizin mekanik yapısı sayesinde parçalarını söküp ufak parçalarını inceleyebilir ve çalışma prensibini öğrenebilirsiniz. Saatin kasa kısmında yer alan bu sanal ama hareketli dünyada eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz ve bunu günün dilediğiniz zamanı yapabilirsiniz.

 

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir