Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Günlük Kombinleriniz Arasına Rolex Saat Modellerini Dahil Ediyoruz

Rolex Saat

Rolex’in Submariner modelinin spor saat modellerinde bize göre bir tepe noktası olduğunu belirtmiştik…

fakat rolex-6fbgrDatejust II’nin takım elbiseler ile kombinlendiğinde üzerinde son derece şıklık tamamlayıcı bir saat olduğunu söylemeliyiz. Özellikle yeni kreasyonu ile birlikte 36 mm’lik standart kasasından 41 mm’lik bir kasaya oturtularak modelin terfi ettirilmesi çok isabetli bir yenilik olmuş.

rolex-yachmaster-replika-saat Rolex Yachtmaster Modeli Rolex saate giriş yapmak için son derece uygun bir model… Üstelik günlük giydiğiniz kıyafet kombinlerinize de zorluk çıkarmadan şıklık katabilecek bir aurası olduğunuda not düşmek gerekir. Fakat her ne kadar Yachtmaster saat Modelini,Rolex, erkekler için piyasaya dese bile, daha önceki tasarımlarda 36 mm’lik kasa çapıyla bu modelin sıklıkla bayanlar tarafından tercih edildiğine şahit oluyoruz. Buradan çıkan sonuç tabiki bu saat modelinin Erkekler için pek de uygun bir model olmadığı yönünde degil . Bu durumun farkında olan Rolex saat modellerini tasarlayan yetkililerin ilginç olan bu duruma bir el atarak son zamanlarda tüketici beklentilerini ölçmek için daha uzman çalışmalar yapmakta… Yapılan araştırmalar sonucunda ise daha önceki zamanlarda 36mm’lik kasa çapına sahip olan model artık 41 mm altında üretilmemekte 41 mm altındaki modellerin erkeklerin beklentilerini karşılamadığı görülmekte! Fakat biz bu durumu bir adım daha ileri taşımaya kara veriyor ve erkeklere yönelik bir saat modelinin 40mm’den daha aşağıda olmaması gerektiğini savunuyoruz.

DAY-DATE-II_P2 Bu sayede, son derece gösterişli bi tasarıma bürünen saatin daha da belirginleşen yivli/oluklu bezeli, Rolex saat modelinin on yıllarca zihinlerden çıkmayan bir damgası olarak akıllardaki yerini de sağlamlaştırmış. Saatin piyasadaki satış fiyatlarına gelince karşımıza çıkan tablo ise şu şekilde: çelik kasa üzerine altın çerçeveli modele ait giriş fiyatı 9000 dolar civarında iken değerli taşlar ile süslenmiş diğer seçeneklerde ise fiyat oldukça yukarılara taşınabiliyor. Eğer cüzdanınız için bu meblağda bir fiyat aralığı sıkıntı yaratmıyor ise kesinlikle denemeniz ve hatta sahip olmanız gereken modeller arasında diyebiliriz.
Bir önceki paragrafta tanıtılan model her ne kadar bir davette yeterli derecede sükse yapmanızı sağlayacak kadar iddialı olsa bile, özellikler bakımından o kadar da tatmin edici gelmemiş olabilir. İşte bu noktada parayı hiç bir şekilde sıkıntı etmeyip hem özelliği hem de görünüşü beni yansıtsın diyenler için Rolex’lerin “Başkanı” olarak bilinen Day-Date II kreasyonu devreye girecektir. Çelik kasa saat modeller arasında uzak ara en gösterişli ve de en yuksek fiyat etiketine sahip ortalama bir Day-Date II modelinin satış fiyatı 30.000 dolar civarında!

Her ne kadar bir önceki paragraflarda üzerinde durduğumuz kıyafet üzerine giyilebilecek bir çok modeli varsa da Rolex’in… Elbette, Rolex’in görüntü itibari ile kah takım elbise ile kâh da günlük kıyafetlerde dahi yakışacağı su götürmez bir gerçek de olsa… Bizim görevimiz en iyi ve en şık modelleri belirlemek olduğuna göre, bu yazının mimarı olarak bizim ön plana almak istediğimiz

Datejust ile DateJust II modellerinden başkası olmayacaktır. Yazının konsepti gereği ikinci el ya da çok klasik Rolex modelleri üzerinde durmadık fakat saatlere ödeyeceği fiyatlarda sıkıntı yaşayanlar için bir kez daha iyi bir kondisyonda bulunabilecek her türlü Rolex’i tavsiye edebiliriz. Klasik modeller ise istatistiki olarak özellikle Rolex ile tanışan Erkekler için ilk tercih olmadığı için başlı başına başka bir yazının konusu olabilir.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir