Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Bazen İnce Bilekli Olmak

İnce Bilekli Erkekler İçin Doğru Saati Bulma Yolları

Sürekli farklı tarzda ve sayısız çeşit saat üretilmesi ile birlikte bireylerin kendi bileklerine yakışacak en uygun boyutta saatleri bulmaları biraz zaman alıyor. Bizler de bu yazıda erkeklerin en uygun saati nasıl bulacaklarını anlatacağız.

Saat almak aynı kıyafet almak gibidir. Size yakışmıyorsa vücudunuzu baştan aşağı çirkin gösterecektir. Bu neden ile bileğiniz ile uyumlu saatler seçmeniz gerekmektedir. Çünkü bileğinizden büyük saatler sizi zayıf gösterecekken tam tersi durumlarda ise dışarıdan oldukça kötü görüneceksinizdir.

Günümüz moda trendleri yüzünden tasarlanan saatler ya çok büyük ya da oldukça küçük boyutlarda yapılmaktadır. Vücut ölçülerine uymayan bir saat taktığınız takdirde siz bunun farkına varmasanız bile çevreniz farkına varacaktır. Bu yüzden takım elbise ile katılacağınız bir gecede etrafı büyülemek isterken kullandığınız saat bu isteğinize gölge düşürebilir.

Bu yüzden saatlere zamanı gösteren bir araç olmasından daha çok kıyafet bütünlüğünüzü tamamlayan bir aksesuar olarak bakmanız gerekmektedir. Sade saatler tüm kıyafetleriniz ile uyumlu görünecektir.

 

İnce bilekli erkekler saat alırken nelere dikkat etmelidir?

Bu yazıları okuduğunuz sırada bileğiniz ince olup olmadığını anlamak için kilonuzu göz önüne getirmeyin. Bileğinizin küçük olması için 18cm’den küçük olması gerekmektedir. Eğer bileğiniz bu ölçeklerde ise önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Bilek boyunuzu ölçüp bileğinizin gerekli seviyede olduğunuz varsayıyoruz. Bu durumda saat alırken dikkat etmeniz gereken ilk kural saat ve bileğinizi orantılı durup durmadığıdır. Eğer bu uyumu sağlıyorsanız doğru yoldasınız demektir. Şimdi saat alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine değinelim;

  • Almış olduğunuz saatin kasa çapı 40 mm’ nin üstüne çıkmamalıdır.
  • Çok ağır renkler içeren ve boyut olarak kalın olan saatler tercih edilmemelidir.
  • Kayış, kordon ya da bilezik bölümü bileğinizle uyumlu bir görünüm vermelidir.
  • Alacağınız saatin büyük çerçevesi, buton veya tuşları ve son olarak boyutunu büyük gösteren diğer süslemeler çok fazla olmamalıdır.

Saat alırken en dikkat etmeniz gereken özellik ise saatin boyutudur. En uygun boyut 40 mm altındaki kasalara sahip saatlerin boyutudur. Bu ölçünün üstündeki saatler oldukça kaba görünecektir.

 

 

 

 

 

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , , , , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir