Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Ünlü Yazarların Panerai Hakkında Düşünceleri

Paneri Saat

 

Kaliteli saatçilik konusunda dünyaca tanınmış olan uzmanlardan birisi olan İngiliz gazeteci Simon de Burton ise saatlerin sahip olduğu olağan üstü tekniği ele almış. Burton’un değindiği konuların arasında İsviçreli Richemont Group’un firmayı satın alma süreci, firmada bünyesinde geliştirilen mekanik kalibreler ve saatçilik dünyasındaki en gelişmiş ve modern tesislerinin birisinin kurulmasına öncülük etmiştir.
Kitapta yer alan son konunun yazarı ise Fabio Pozzo’ya ait. Gazeteci ve yazar olan Pozzo, ‘denizci ruhlar’ olarak tanımladığı klasik yatları ele almış. Panerai Classic Yachts Challenge’a yer verilen kitapta ayrıca dönem saatlerinin öyküleri de anlatılmış.
Kitabın içerisinde ayrıca 20’den fazla çizim bulunuyor. Orijinal çizimler İtalyan illüstratör Victor Togliani tarafından özel olarak çizilmiş.

Floransa’daki Galileo Müzesi’nin direktörü olarak görev yapan Profesör Paolo Galluzzi ise yazısında Panerai saatlerinin ilham kaynakları üzerine bir yazı hazırlamış. Profesör Galluzzi’ye göre Toskana’nın bu saatlerin üzerindeki etkisi oldukça fazla. Ayrıca Profesör Galluzzi’ye göre Galileo Galilei, Leonardo da Vinci ve Lorenzo della Volpaia gibi dâhiler, Panerai’nin üretiminde katkıda bulunan isimler arasında.
Panerai ailesinin hikayesini Giampiero Negretti ele almış. 1860’ta, Ponte alle Grazie’de açılan butikten, Rodiomir ve Luminor saatlerin İtalyan Kraliyet donanması tarafından kullanılmasına kadar birçok konuyu ele alan Negretti, gazeteci ve aynı zamanda saatçilik konusunda uzman bir tarihçi olarak biliniyor.

Officine Panerai, saat meraklılarının peşinden koştuğu Floransa’lı herkes tarafından bilinen lüks spor saat markası. Peki ya koleksiyoncuların ilgisini çeken müthiş bir üründen birkaç yıl içerisinde bugünkü şöhretine nasıl kavuştu? Tüm bu hikayenin altında yatan gerçekler Temmuz 2015’te İtalya’da yayınlanan PANERAI kitabında yer alıyor.

Panerai’nin bu kitabı 15 Eylül 2015 tarihinde Rizzoli Internaltional tarafından tüm dünyaya dağıtıldı. Kitap İtalyanca, İngilizce, Çince ve Japonca olarak hazırlandı.

Markanın kimliğini yasıtmakta oldukça başarılı olan bu kitap İtalyan yayınevi Marsilio tarafından basılmış. Métiers d’Art’ın Cologni Vakfı’nın editoryal katkısıyla oluşturulan kitapta tarih, teknoloji deniz ve tasarımın büyülü dünyası beş farklı yazar tarafından ele alınmış.
Saygın sanat ve tarih eleştirmenlerinden birisi olan Philippe Daverio saatin tarihsel süreçlerini ele almış. Daverio, 1936’da üretilen ilk model olan Radiomir için ‘modern klasiklerden biri’ deyimini kullanırken, Panerai saatlerini büyük İtalyan ve dünya tasarımları ile ilişkilendiriyor.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir