Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Rolex Tarihçesi

Erkeklerin ve bayanların saat konusunda hassasiyetinin fazla olmasının yanı sıra Rolex firmasının lüks saatlerine olan düşkünlükleriyle kalitenin ne kadar önde olduğunu görmektelerdir. Rolex saatleri herkesin istediği saatler olmasının yanı sıra fiyatı bakımından da farklı bir dünya kurmaktadır. Hem pahalı hem de kalite olan Rolex saatleri insanların kol saati konusundaki fikirlerini değiştirmektedir.

Rolex Markası Tarihçesi

Rolex saat markası, 1905 yılında HansWilsdorf ve Alfred Davis Londra’da kurmuşlardır. İsviçreli üretici firma olan Rolex saatlerinde 1908 yılında gerçek anlamda bu markayı İsviçre’de kurmuştur. Yenilikçi ve kaliteli olması için hassas olan mekanizmaları donatarak saatleri farklı bir tasarım ve zamanının en iyisi olarak ilerletmeye başlamıştır.

Rolex ilk olarak mekanizma hareketlerinin kalitesindeki odak noktasından sonra kronometrik bir hassasiyete yönelik saat üretimi yaparak Dünyadaki ilk kol saatini tasarlamıştır. 1926 yılında Rolex ilk su ve toz geçirmez kol saatinin tasarımını yaparak bu saate Oyster adını vermiştir. Bu saati de İngiliz bir yüzücü koluna takarak Manş Denizini geçerek 10 saatte ki denemede saatin çalışır olduğunun görülmesiyle de Rolex saatleri daha fazla istenmiş ve satışkapasitesini de büyütmüştür.

Rolex Saat Kalitesi

Rolex saatlerin kalitesi özellikle el işçiliği olmasıyla beraber altın karışımlarının dökülmesi, içinde yer alan mekanizmasının ve tasarım olarak kasa, kordon ve bilezik gibi bölmelerin özellikleri saati bambaşka bir kalite olması için tasarlanmış olmasını göstermektedir. Rolex tasarladıkları ve üretimini yaptıkları saatlerinde hem ilk su geçirmez saatini kanıtlamaya hem de ilk keşif gezisi ile de kullanılan saati Oyster modelini iddialı bir şekilde kanıtlamıştır. Ayrıca Rolex kusursuz olarak tasarladığı saatlerinden biri olan Submariner ile ilk dalgıç saatini yaparak da kendisinden söz ettirmiştir.

Rolex Saat Modelleri

Rolex saat modellerinde titizlik ve büyük bir ustalıkla yapılmış olan saatlerin en çok dikkat çeken bölümleri ise hem rahatlığı hem de gösteriş olarak harika bir tasarımlara sahip olmasıdır. Günümüze kadar klasik çizgisini koruyan saat modellerinde spor, klasik, şık, sade tasarımlarıyla bambaşka bir saat tasarımlarını ortaya koymaktadır.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir