Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Replika Saatler’de Su Geçirmezlik ?

Saatlerde Su Geçirmez Özellikler Nelerdir?

Saatlerin hem dayanıklılığını hem de su geçirmez özelliğini denetleyebilmek adına üreticiler onlara bazı basınç testleri uygulamaktadır. Yüksek hava basıncı, su basıncı ve sıcaklık basıncı gibi testlere karşı direnç göstererek herhangi bir hasar almayan saatler water resistant yani su geçirmez saatler olarak adlandırılır. Saatlerin genelde arka kapaklarında da belirtilen su geçirmez özelliğine ait kavramlar aşağıdaki şekilde tanımlanabilir.

30 M ya da 100 Ft (3 ATM veya 3 BAR)

Bu özelliğe sahip olan saatler günlük olarak yapılan aktiviteler sırasında su geçirmemektedir. Yani el ya da yüz yıkarken bu tür saat modelleri iç kısımlara suyun geçmesine izin vermez. Bunun yanında yağmur yağarken ya da küçük çaplı su sıçramalarında da yine su geçirmezlik özelliklerini korumaktadırlar. Ancak bu tür saatler havuz içerisinde yüzerken kesinlikle kullanılmamalıdır.

5 M ya da 165 Ft (5 ATM veya 5 BAR)

Bu tür saatler günlük aktiviteler sırasında kullanılabileceği gibi havuz içerisinde yüzerken de iç kısma suyun geçmesine izin vermemektedir. Ancak su sporları yapılırken bu saatlerin kullanılması uygun değildir.

100 M ya da 330 FT (10 ATM veya 10 BAR)

Bu özelliğe sahip olan saat modelleri çoğunlukla günlük kullanımda tercih edilmektedir. Bu saatler banyo yaparken ya da el ve yüz yıkarken su geçirmeme özelliğini korumaktadırlar. Ancak yüksek basınç altında saatin iç kısmına su geçebileceği için su sporlarıyla ilgilenen kişilerin spor aktiviteleri sırasında bu saatleri kullanmamaları gerekmektedir.

200 M ya da 600 Ft (20 ATM veya 20 BAR)

Bu saat modelleri suya karşı dayanıklı bir özelliğe sahiptir ve genellikle dalgıçlar tarafından kullanılmaktadır. Yüksek basınç altında herhangi bir su sızıntısına izin vermeyen bu saatler su sporları yapan kişilerin en çok tercih ettiği modeller arasındadır.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir