Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Panerai Luminor Saatler

 

İtalyan mekanik ustası Giovanni Panerai 1860 yıllarında Floransa’da, bir aile şirketi kurup çalışmalara başladı. Gök bilime meraklıydı ve Galile’nin çalışmalarını takip ederdi. Kurduğu işletme Radiomir adı verilen ilk dalgıç saatini yarattı. Genellikle askeri amaçlı yaptığı saatlerden zamanla vazgeçildi ama Panerai adı bugün özellikle göklere, denizlere ve saatlere meraklı olan kişiler tarafından hemen biliniyor. Özellikle Panerai Luminor Marine’den sonra yaratılan Panerai L’Astronomo bir efsane haline geldi. 30 adet üretilen bu saatin arkasında İstanbul’un gök haritası var.

Teknik Donanımlar

Klasik bir Panerai kol saatinin muhakkak göklerle ya da denizlerle bir ilgisi var. Örneğin son modellerinde zaman denklemi onun için önem taşıyor. Saat 3 yönünün yanında yer alan tarih penceresi, onun yanında yer alan ay göstergesi ve saat 9 yönündeki küçük saniyeler kadranı detaylandırıyor. Bütün bunlar doğanın gerçek zamanı yani güneş saati ile insanoğlunun yarattığı zaman arasında dünyanın düzleminden doğan zaman farkı sapmasını ölçebilmek için. Bir Panerai L’Astronomo size bu sapmayı verebiliyor. Bu saatlerde tourbillon özelliği olarak geçiyor.

Ayrıca bütün Panerai saatlerinin kendine özel seri numaraları var, yani dünyada tek olduklarını gösteriyorlar..

Bir Replika Ürün Ne Demektir?

Böylesine ayrıntılı saat özellikleri bile artık replika ürünlerde yapılabiliyor. Çünkü Panerai Luminor replika saatlerde 316 L saf çelik kullanılıyor, iç aksam ya Japonya’dan ya da İsviçre’den geliyor ve özenli bir yapım aşamasından geçiyor. Böylece orijinal ürün kalitesine eşdeğer bir duruma geliyorlar. Replika bir Panerai saatin fiyatının uygun olması onun kalitesini ölçmüyor, siz markaya para vermemiş oluyorsunuz. Bu yüzden çok pahalı ürünlerin yerine replika ürünlerin satışı artıyor. Aynı şıklık ve estetiği ise zaten yakalamış oluyorlar.

Bulabileceğiniz Modeller

Replika olarak size sunulan Panerai kol saatleri arasında Panerai Gtm, Panerai Submersible, Panerai 10 Days Automatic, Panerai Gtm Automatic, Panerai Black Sea, Panerai Black Seal gibi modeller var. Seri numaralarını bile takip edebilirsiniz, hepsinin sertifikaları ver ve size de sertifikalı olarak satılacaklar. Panerai Luminor Türkiyee’de de denizlere ve göklere meraklı olan saat severleri bekliyor.

 

Bu Gönderiyi Paylaş
  , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir