Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

MB&F LM1 Silberstein Yeni Tasarımı İle Kullanıcılarına Tekrar Kavuştu

Silberstein 2016 Tasarımı

MB&F, 2016 yılında yeni ve sınırlı olarak ürettiği LM1 Silberstein serisinde 3 değişik saat bulunuyor. Saatler 2011 yılında üretilen LM1 geliştirilerek üretilmiş.

Saatlerin altında Alain Silberstein imzası bulunuyor. Bu saat ustası ne yazık ki kendi adına üretim yaparken, birkaç yıl önceki ekonomik kriz yüzünden bundan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Halen dünyanın dört bir yanından Silberstein’in kendi markasını üretmeyi devam ettirip ettirmeyeceğini merak eden birçok kişi bulmak mümkün.

MB&F LM1 serisi Performans Art olarak nitelendirilen konseptte. LM1, MB&F’in bu türdeki tek temsilcisi değil. Yine Alain Silberstein tarafından tasarlanan ve 2009 yılında piyasaya sürülen Horological Machine 2’de aynı konseptte bulunuyordu.

Yaklaşık yedi yıl sonra Alain Silberstein LM1 serisine 3 yeni saat tasarlayarak bir nevi geri dönmüş oldu.

LM1’in yeni temsilcileri önceki modellere oldukça benziyor. Hemen hemen aynı tasarıma sahip olan modellerin çapı biraz daha küçülmüş durumda. LM1 in önceki versiyonları 44mm çapa sahipken LM1 Silberstein 42,5 mm çapa sahip.

 

LM1 Silberstein’in 3 modelin 2’si titanyum kasaya sahipken bir tanesi 18 ayar kırmızı altın kasaya sahip. LM1 kasaları titanyum iken bu kez LM1 Silberstein modellerinde titanyum kasaların üzeri PVD ile kaplanmış ve doğal bir görüntü elde edilmiş.

Saatlerdeki mekanizmalarda ise herhangi bir değişiklik gözükmüyor. 279 parçadan oluşan mekanizma Jean-Francois Mojon tarafından tasarlanmış. 2,5Hz’de çalışan mekanizmanın 45 saatlik güç rezervi bulunuyor.

Saatler 30 metre su geçirmezliğe sahip. Her 3 modelden 12’şer tane üretildi. Yani LM1 Silberstein imzasına sahip ancak toplamda 36 saat bulunmakta.

18 ayar kırmızı altın kasaya sahip modeli 92 bin dolardan satılan saatlerin titanyum kasa olan modelleri ise 83 bin dolar fiyat etiketine sahip.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir