Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Louis Vuitton Saat Tarihçesi Ve Hakkında

Louis Vuitton Hikâyesi

1821’de Louis Vuitton, Napolyon’un ölümünden 3 ay önce doğdu. Ailedeki tüm erkekler bahçıvanlık yapıyordu ama o, 14 yaşına geldiğinde Paris’e doğru yola çıktı. Yürüyerek ve bazı kasabalarda durup çalışarak yol aldı. Paris’e varması bir yıl sürdü. 1837’de Paris’e ulaştığında, Fransa Kralı Louis Phillipe bir suikasttan kurtulmuş ve endüstri devrimi başlamıştı. Kadınlar da modaya ilgi duyuyordu. Dönemin kıyafetleri çok geniş ve hacimliydi. Seyahatler çoğaldıkça, bu giysilerin ustalıkla sandıklara yerleştirilmesi ihtiyacı arttı. İşte Louis Vuitton’un geleceği bu meslekteydi. Mr. Marechal adlı sandık ustasının yanınQa çırak olarak girdi. Zaman içinde şık lady’lerin vazgeçemediği ünlü bir uzman oldu, İmparatoriçe Eugenie’nin sandıkçılarına kadar yükseldi. 1854’te kendi şirketini kurdu, “Çağın ilerisinde” bir kimlik olarak Paris’in o dönemki en şık caddelerinden, şimdiki ismiyle Rue des Capucines’de ilk mağazasını açtı.

Louis Vuitton Günümüzde Nasıl Bir Şirket?

Günümüzün en kaliteli satıcı ve üretici olan Louis Vuitton markası genellikle LVMH olarak kısaltılan bir Fransız holdingidir. Bu holding dünyanın en büyük lüks tüketim malları üreten gruplarından biridir. Yaklaşık 60 tane alt şirketten oluşur ve her bir şirket birkaç tane prestijli markanın işletmecisidir. Bu şirketler büyük oranda kendi kendilerini yürütmektedirler. Moët et Chandon and Hennessy firmalarının birleşerek kurmuş olduğu Louis Vuitton Kol Saatleri üretiminin lideri konumundadır.

Louis Vuitton Şirketinin Hisse Senetleri

Christian Dior, lüks tüketim malları grubu %42.4 hissesi ve %58.2 oy hakkını elinde bulunduran LVMH holdinginin ana şirketidir. Bernard Arnault, Dior şirketinin ana hissedarı, iki şirketinde başkanı ve LVMH’ninde CEO’sudur. Onun çeşitli ünlü ve çekici markaları gruba başarı ile dâhil etmesi, diğer ünlü markalarında aynı şeyi yapmasına ilham kaynağı olmuştur. Bu şekilde Fransız PPR grubun bir parçası olan Gucci ve Richemont da aynı zamanda çok geniş bir lüks markalar portföyü oluşturmuşlardır.

Louis Vuitton Kol Saatleri

Günümüzde isimlerini fazlasıyla duyduğumuz Louis Vuitton firması başka marka saatlerinde üreticisi ve satıcısıdır. Tag heuer, Hublot, Fred, Dior, De Beers, Zenith gibi kol saatlerin marka temsilcisidir.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir