Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Hautlence Vortex: Sınırları aşmak isteyenlere Özel Saat

Hautlence Vortex Saat

İlginç tarzı ile İsviçre saatçiliğine renk katan Hautlence, ‘Girdap’ anlamına gelen yeni Vortex’i saat severlerin beğenisine sundu.
Hautlence’in CEO’su Guillame Tetu Vortex için “2005’ten bu yana ürettiğimiz en ilginç model yorumunu yaparken, sadece 88 adet tasarlanmış bu modelin üretimine merak salan saat severlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.
Hautlence, saat dünyasını hayli şaşırttığı bu model Concept d’Exception adlı koleksiyonunda yer aldı ve Vortex İsviçre’nin Neuchâtel şehrinde kurulu olan modern tesislerde tasarlandı.
Aslında firma isminin enteresan bir hikayesi de var. Hautlence adı İsviçre’nin bu şehrinin adındaki harflerden meydana gelmiş bir anagram. Yani ‘N-e-u-c-h-a-t-e-l’ harflerinin yer değiştirmesi ile oluşturulmuş bir başka sözcük.
Hautlence’in CEO’su Guillame Tetu, aslında dünyayı seyahat etmeyi seven bir kişi. Vortex’i tasarlarken ihtişamlı şehir yapılarının sahip olduğu transparanlıktan ilham aldığını belirtiyor. Böylece Tetu’ya göre kendi mikro şehirlerini oluşturmayı başarabileceğini düşünmüştür.

Vortex dünyaca ünlü bir tasarım atölyesinden çıkma. Öyle ki, BBDS yani Berra Blanquer Design Consultants, dünyada best-selling yani en çok satan saat modellerinin bir çoğunun tasarlandığı bir atölye.
Tasarımcılardan Ludovic Blanquer, bu modeli dünyaya sunarken “Bir yandan her şeyi alt üst ederken diğer yandan bunları tekrar düzenli bir şekilde yerine koyarak, bir nevi zamanı kendi yöntemlerimizle kontrol etmeye çalıştık” diyor.
Guillame Tetu bu model için 2005’ten beridir ortaya çıkarmaya çalıştıkları en ilginç olan model model tanımlaması yaparken girdap anlamına gelen Vortex modelinden sadece 88 adet tasarlanmıştır. 88 adet üretilmesinin anlamı da, rakamların girdaba benzeyen bir şekli olması…

Saatin alt tarafında bir kafes mevcut. Bu kafes içerisinde her saat başı 60 derece dönen bir escapement bulunuyor. Saatin sol tarafında ise tank paletlerini andıran bir sistem bulunuyor. Bu sistem, her bir saat dilimi için tek bir rakamı gösteren 12 kare parçadan oluşuyor. Escapementin bulunduğu kafes her saat değişiminde 60 derecelik bir hareket oluşturuyor. Bu sayede palet sistemi harekete geçiyor. Palet sisteminin üzerinde bulunan rakamlar sayesinde, saatin açıklık alanından zaman dilimini öğrenme şansımız oluyor.
Vortex, 40 saatlik bir güç rezervine sahip. Güç rezervi göstergesi ise kadranın sağ tarafına konumlandırılmış. Markanın adını yani Hautlence logosu bulunan kurma kolu ise kasanın tepesine yerleştirilmiş. Super LumiNova olarak bilinen karanlıkta ışık sağlayan özellikle desteklenmiş bir saat ve dakika göstergesi ise oldukça şık gözüküyor.,

Vortex, otomotik bir in-house kalibresinden güç alıyor. Bu kalibre Concept d’Exception koleksiyonundaki HL2.x serisinin yeniden tasarlanması ile elde edilmiş. Daha önce dikdörtgen şekle sahip kasa, ince bilekli kişilerde rahatsızlığa yol açtığı için BBDC tarafından daha ergonomik hale getirilmiş. 52x50x17.8 mm boyutlara sahip kasa 552 adet parçaya ev sahipliği yapıyor.

Kasa çizilmez kristal cam ile çevrili. 120 gram ağırlığı sahip titanyumdan yapılmış kasanın her yanından saatin olağan üstü mekanizması rahatlıkla gözüküyor.
İsviçre’li sıra dışı şirketin marka yüzü ise, futbol sahalarında hırçınlığı ile tanınan bir isim. Bir seyirciyi tekmelediği için 8 ay futboldan men edilen Eric Cantona, Hautlence’in sıra dışı çizgilerini, kuralları ve sınırları aşmayı hedefleyen yapısını ortaya çıkartıyor.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir