Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Cartier Saat Modelini İki Ayrı Gelişmiş Modelini Tanıyoruz

Cartier

Ünlü saat tasarımcısı Cartier, 2009 yılında Cartier ID One konseptini üretmiş, koleksiyon lüks cartier saat modelini severlerden tam puan almıştı. Marka şimdi de bu sürümün gelişmiş bir versiyonu olan Astrotourbillon Karbon Crystal serisini tanıttı.

Cartier’in bundan önceki tasarlamış olduğu ve çok beğenilen tasarımları olan ID One ve ID Two isimli konsept saatleri, dizaynları boyunca harcanan mesai ve paraya rağmen hiçbir zaman seri üretim olarak faliyet göstermediler. Çünkü bu saat ismi iki saatin rolünü, sadece Cartier’in vizyonunun ve teknolojisinin vitrini görevi görmek olarak belirlemişti.  Fakat, saat dünyasında sürekli yeni gelişmeler yaşanabiliyor. Bu gelişmelerin sonucunda da, bazen ID One gibi konseptlerin bir takım değişikliklerle piyasaya sürülebilmesi mümkün olabiliyor. Çünkü o yönde çok fazla talep edilebiliyor. Cartier’ıin de bu sektördeki en önemli markalardan biri olduğunu hesaba katacak olursak, bu sonucun çıkması hiçte anormal bir durum olmadığı ap açık ortada.

Astrotourbillon Carbo Crystal, niyobyum-titanyum kasa şeklinde tasarlanmış. Karbon kristal parçalar, ayar ve yağlama gerektirmeyen palet ve saat maşası gibi Cartier ID One’da denenmiş birçok parça ve teknik özellik, bu saat tasarımında da kullanılmış ve saate nüfus edilmiştir. Yani Bu durumda markanın kendisini riske atmadığını söylemek mümkün.

Saatin seri üretim olacağının belirtilmesi, fiyatı konusunda iyileştirme yapılacağı beklentisini ortaya çıkarmıştı. Fakat 2014 yılının başlarında satışa sunulmuş olan bu saatin yaklaşık olarak 133.000 Dolarlık bir etikete sahip olması alıcılarını biraz üzdü. Ve aradan çok da zaman geçmeden birebir replika saat üreticileri bu saat modelini imitasyon olarak üretti ve kullanıcılarına çok cüzi bir fiyatta satışa sundu.

 

 

 

 

 

 

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir